Pályaválasztás, új szakma? De miért?

11 December 2017 |

Egyre többen váltanak, pályát módosítanak

Ismerős és egyre gyakoribb karrierváltási történeteknek lehetünk tanui, akár mi magunk is részesei, amelyeknek az is lehet az oka, hogy változunk, és ennek következtében már változtatni is akarunk - új életstílusra, más életre vágyunk. Van aki tudatosan, van aki nem.

 

Mikor következik ez be?

Változik az érdeklődésünk, a régi munkánk már kevésbé okoz elégedettséget, de az is lehet, hogy sohasem okozott. Változik a családi állapotunk, gyermekeink születnek, vagy éppen már nagyobbak lettek, felnőtté váltak. Valami újra vágyunk, valami megújulásra. Bár nem mindenkinél mutatkozik ez így meg. Akinél igen, nála gyakori jelenség, hogy az ambíciószintje megemelkedik: úgy érzi, elérkezett az idő, hogy előrébb lépjen. Igen, ilyenkor változtatni akarunk és változunk. Van, aki szakmát vált, van, aki a formát módosítja – alkalmazottból vállalkozó lesz -, van aki mindkettőt.

Bármi is legyen a pályamódosítás oka és formája, bizony ezek azok a pillanatok, amikor szembesülünk szakmai hírnevünk és kapcsolati hálónk kialakításának fontosságával. Ilyenkor válik igazán szembetűnővé, hogy:

  • Mennyire erős az énmárkánk, milyen következetesen tervezzük „eredeti arculatunkat”, mennyire akarunk hitelesek lenni a szakmánkban?
  • Az is megfontolandóvá válik, a jó hírnév elérése érdekében, mit tudjanak rólunk mások?
  • De az is lehet még egy érdekes dolog, hogy megtudjuk, ténylegesena a környezetünkben lévők mennyire támogatnak bennünket, tudásunkat és szolgáltatásunkat?
  • Vagy, hogy az eddigi tapasztalataink megegyeznek-e azzal a minőséggel, amit magunkról feltételezünk?
  • A kapcsolati hálónk csak szakmai címkékkel – a cégünk nevével – van tisztában, vagy személyes tulajdonságainkkal, nézeteinkkel, értékrendünkkel, és azzal is, ahogyan feladatainkat végezzük?

Az eredeti arculattervezés, az énmárka tudatos építése egyértelműen arról szól, hogy mások a szakmai tudásunk, és a minket foglalkoztató cég nevének ismerete mellett tisztában legyen a csak ránk jellemző tulajdonságaink kombinációjával, személyes értékeinkkel is. Legfőképpen magunknak jó ez, hiszen, ha tudjuk, kik vagyunk, miben vagyunk igazából jók, megerősödik az önbizalmunk. Az, hogyan mutatjuk ezt meg, az már csak rajtunk múlik.

 

Személyes márkánk és a munkánk viszonya

Mindenki tudja, ahogy viszonyulunk a munkánkhoz, ahogy végezzük azt, az egy-egy darabka a személyiségünkből. Személyes és szakmai énünk között a gyakorlatban szinte nincs éles választóvonal, mindig van egy közös metszet. Az, hogy ez a metszet mekkora, a saját döntésünk: mi döntünk arról, hogy mi az, amit mind a két helyen meg akarunk mutatni, mekkora szeletkét akarunk megvillantani személyes életünkből, de még a tehetségünkből is. /László, M. 2015/ A tévhittel ellentétben az énmárkázás teljesen más, minthogy magamutogató módon, életünk minden személyes részletét megosztjuk másokkal. Ez arról szól, hogy minél több, a karrierünk szempontjából fontos ember megismerje professzionális képességeinket, tehetségünket, illetve szakmai életünket meghatározó személyes tulajdonságainkat. Pont azok az emberek, és éppen azokat a tulajdonságainkat, amelyek szakmai céljaink megvalósításához szükségesek.

Lehet egy cél az is, hogy mások is tisztában legyenek azzal, hogy miért váltottunk, hogyan vagyunk még jobbak a választott szakterületen, és miért éppen minket érdemes választani egy adott megoldásra.

Ha Ön is érzi, hogy itt az ideje a változtatásnak, de még bizonytalan abban, hogy merre induljon, milyen szakterületre fókuszáljon, akkor

nézze meg a Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Személyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. programajánlatát. Döntésében segíthet, hogyha megfigyeli, meghallgatja az ezzel kapcsolatos videókat!

 

Dobó Mariann

Tanácsadó, üzleti pszichológus

http://szabadegyetem.com/onindito-palyavalasztasikarrier-tanacsadas

 

Forrás: itt és itt