Úgy gondolom, hogy a szabadegyetem még mindig népszerű az emberek körében. A részvevők saját maguk gazdagodása érdekében akarnak ismereteket gyűjteni, hogy azokat hasznosítani tudják továbbfejlődésük érdekében. A Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Szemlyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. alapításával célom elsősorban az ismeretterjesztés volt, amely legfőképpen az egyén motivációjára,  legbelső értékeinek, erőforrásainak megtalálására, önbizalma növelésére irányul.

Manapság egyre jobban megfigyelhető - a humanisztikus gondolkodás eredményeként -, hogy az igényes, érzelmileg intelligens ember értékesebb lett számunkra. Mi igazolja, mennyire sokan vannak már azok, akik egyetértenek ezzel a trenddel? Az, hogy sok ember lett kíváncsi az önismereti tanácsadásokra, mentorálásra: érdekli őket énképük, énmárkájuk fejlesztése, ezzel együtt stílusos megjelenésük tudatos kialakítása - amely többről szól, mint hogy "milyen ruhát vegyek fel egy üzleti találkozóra vagy egy randira" - bár a személyiségtípusukhoz illő, jó megjelenésük is nagymértékben hozzátartozik a személyes márkájuk kialakításhoz.

 

Kulcsfontosságú az a felismerés, hogy az ember értékei, igényessége megnyilvánul minden szintű megjelenésében: a viselkedési stílusa, kommunikációs stílusa, személyiségtípusához illő egyedi öltözködése mind-mind ad egy képet, összhatást róla. 

A vezetők példamutatásra való ösztönzésénél az előzőek mindenképpen fókuszba kerülnek, mint ahogyan - érzelmi intelligenciájuk fejlesztése részeként - a szocializációjukból eredő érték- és szabályrendszerüknek felismertetése, megértetése is. A kép, az énkép, az énmárka, amit mutatunk önmagunkról, akkor életszerű és hiteles, ha látszik a fejlődés.  Hozzátartozik a fejlődéshez az érzelmi- és pénzügyi intelligenciánk növelése mellett a tehetségünk, személyiségünk, szakmai tudásunk fejlesztése is. Nagyon fontos cél még az is, hogy olyan területen dolgozzunk, ahol valóban megéljük azt, hogy hivatásként tekintünk a szakmánkra. Az intelligens ember azt is elismeri, hogy az a leghatékonyabb  személyes "márka", amely az egyén valós értékeire, személyiségére épül, tükrözve kreativitását, képességeit, szakmaiságát, gondolkodás módját. Mindezek kifejeződnek a  már említett stílusos megjelenésében. 

 

A fentiek nemcsak vezetőkre, cégtulajdonosokra, művészekre, alkotókra érvényesek. Mivel akkor hiteles az arculat, ha látszik, hogy tulajdonosa eredeti legbelső világának tartalmát jeleníti meg, ezért a szakmai tudása fejlesztése mellett - a személyiségtípusát figyelembe véve - megjelenésének minőségére, tudatos énmárka építésére összpontosít. Erről szól az Eredeti arculattervezés programja. Hasznos, ha tudjuk, minden választás - akármilyen minőségű is - irányt ad a stratégiánknak, a stílusunk megjelenési formájának - minden téren. A célpiacunk, környezetünk számára megbízhatónak kell, hogy látszunk, amit a legnagyobb hajtóerőnek mondanak a marketing szakemberek, a márkánk terjedése érdekében. A Szabadegyetem.com tanácsadó cégem programjai segítik Önt abban, hogy egyre hitelesebben fejezhesse ki önmagát, megelevenítve tudását, amivel eredendően rendelkezik.

 

Tanácsadói fejlesztő és szervező tevékenység:

Világossá vált számomra, hogy egyre többen vannak azok is, akik szeretnének olyan életet élni, ahol nincs szükség a játszmákra (megjátszásra), ahol nyíltan és biztonságosan felvállalhatják önmagukat. Örömmel látom, hogy növekszik azoknak a tábora is, akik szívesen élnének feszültségmentesebb, tartalmasabb minőségi életet. Szívesen teremtenek, tartanak fenn értékálló környezetet. Én őket szeretném megszólítani.

Sok éve folytatok már kutatást abban a témakörben, hogy: "Mi akadályozzSzabadegyetema meg az embert a teljes gazdagsága elérésében?" Külkereskedelmi és a pszichológiai tanulmányaim, vállalkozói és tanácsadói tapasztalataim során megfigyelhettem a különböző világokat, szemléleteket. Sokat segített ez nekem a többdimenziós látásmódom kialakításában. A változatos életélményeim során már sok mindent átéltem, megtapasztaltam. Célom, hogy mindezen tapasztalatok által letisztult gondolatok és életérzések folyamán kialakított tudásom megosszam másokkal is a programjaimon, írásaimon keresztül.

Jó látni, hogy egyre többen felismerik, megértik: személyiségük értékességének növelése, ezzel együtt fejlesztése nagyon fontos feladatuk. Ők már tudatosan tervezik az életprogramjukat, új életstílusukat, hiszen valóban meg akarják élni a szabadságukat, minőségi életüket. Így ennek eredményeképpen egyértelmű számukra az a cél is, hogy felfedezzék, stabilizálják saját magukban és a másik emberben a tehetséget, egyediséget, értékeiket.

Fontossá vált számukra még az is, hogy folyamatosan fejlesszék érzelmi- és pénzügyi intelligenciájukat, kommunikációs stílusukat, és hogy fenntartsák alkotó lelkesedésüket, életkedvüket,  jóllétérzésüket. 

 

E cégfilozófiai megállapítás után most térjünk át a pontos célkitűzéseimre.

A tartós cél, amit a Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Személyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. követ, és amiben segíti a részvevőket:

 • Egyediség és egyéniség kiteljesítése – én(ön)tudatosság;
 • Eredeti arculat kialakítása – valós, hiteles önkifejezés;
 • Biztonságérzet, határozottság – belső alapok megszilárdítása;
 • Siker- és hatékonyságnövelés – énkép, énmárka kiépítése, pályaválasztás/karrier tanácsadás, vállalkozásfejlesztés;
 • Az emberi viselkedés megértése – kommunikáció;
 • Kreatív életerő, intuíció – énerő, motiváltság fejlesztése;
 • Stíluskommunikáció az öltözködésben.

 

Összefoglalva:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programjaim 4 fontos témakörre épülnek. Ezek a következők:

 1. Énkép, énmárka, cégmárka kialakítása - eredeti arculattervezés
 2. Stíluskommunikáció fejlesztése
 3. Érzelmi intelligencia fejlesztése 
 4. Pénzügyi intelligencia fejlesztése

Célom az optimista életszemlélet megerősítése mellett még az is, hogy biztassam az embereket arra, ismerjék meg minél jobban önmagukat, és hogy felhívjam a figyelmet az önállóság, öngondoskodás, igényes megjelenés hasznosságára is.

Dobó Mariann

Üzleti pszichológus
Tulajdonos, ügyvezető igazgató

Szívesen fogadom a programjainkon való részvételét.  

Hívjon bátran! Egyéni konzultációra - jelentkezésre az elérhetőség:

http://www.szabadegyetem.com/kapcsolat

Interjú Dobó Mariannal: http://szabadegyetem.com/content/interju-dobo-mariannal