Milyen eredményeket hoz, ha "eredeti arculattervezéssel", kompetenciák fejlesztésével kezdünk el foglalkozni?

Hogyan jelennek meg mindezek a kommunikációnkban?


A személyes márka, énmárka, cégmárka, brandépítés, stíluskommunikáció kifejezések ma már sokaknak ismerősen csengenek.

 

  • Mit is jelentenek ezek a fogalmak?
  • Mi miatt fontosak?
  • Miben van nagy szerepük a karrierépítésnél, az üzleti kommunikációban, sőt még a párválasztásnál is?

 

Az eredeti arculattervezés elnevezés Dobó Mariann nevéhez fűződik. E kifejezés egyben egy programra is utal. Megalkotójának célja, hogy biztassa Önt arra, hogy az egyéni ambícióját belső értékeire, tehetségére alapozza. Sose arra koncentráljon, ami nincs, vagy amiben mások jobbak! És semmilyen körülmények között se akarjon másnak látszani! Ön, vezetőként, menedzserként, területi képviselőként jól tudja, hogy az üzleti életben nagyon fontos a hitelesség és a bizalomkiépítés. Ezek mindenképpen szükségesek ahhoz, hogy munkatársaink, üzletpartnereink, ügyfeleink lojalitása, cégünkhöz való elköteseződése kialakuljon és megmaradjon. Cégünkben való bizalom és lojalitás kialakítása, növelése attól is függ, hogy mi, vezetők mennyire hiszünk ennek fontosságában. A siker és hatékonyság növelése minden cégvezető célkitűzése. Ennek tartóssága azon elhatározásunkon is múlik, hogy mennyire fókuszálunk magunk és csapatunk kompetenciáinak fejlesztésére, kommunikációs készségeik növelésére, egy értékálló környezet kialakítására, fenntartására.

Az erős és hiteles énmárka, cégmárka eredeti, csak valós tulajdonságokra épülhet.

Legyen tisztában Ön is azzal, hogy személyiségének, énmárka, brand építésének jelentős szerepe van- nemcsak karriercéljainak megvalósításában, az üzleti kommunikációban, de még a magánéletében is!

Tudását, belső erőforrásait, mint erősségeit saját javára fordíthatja, hiszen ha ismeri vezetőként önmagát, kompetenciáit - a munkatársai kompetenciáival együtt-, és még a kommunikációs stílusa is profi, akkor mindezen értékeit jól fogják tükrözni a környezetéből jövő visszajelzések. Például az is, hogy sokkal hatékonyabban teljesít, hoz helyes döntéseket, mutat magáról egy olyan képet, amely magabiztosságát, hitelességét, megbízhatóságát erősíti.

 

Verbális kommunikáció fejlesztés

Egyéni- és csoportos konzultációkon, interaktív előadásokon gyakorlati kommunikációs technikákat ismerhet meg, amelyek növelik énmárkája erősségét. Mindezeket a módszereket munkahelyén, magánéletében egyaránt alkalmazhatja. Mivel elsődlegesnek tartjuk a kompetencia fejlesztését, így programjaink összeállításánál arra helyeztük a hangsúlyt, hogy az Önben és munkatársaiban rejlő készségek, képességek is tudatosodjanak, megerősödjenek - a kommunikációs stílus fejlesztése mellett.

 

Milyen lehetőség közül lehet választani?

Ajánlott létszám:
» Egyéni konzultáció 
» Kis csoport (3-5 fő) 
» Klasszikus csoport (10-12 fő)
» Korlátlan létszám

 

Egyéni konzultáció 60 perc

Csoportos:

*4 órás interaktív előadás kommunikáció fejlesztés témakörében tesztekkel, amelyhez plusz egy fél órás egyéni konzultáció is tartozik bónuszkéntAmely során összefoglaljuk az egyén eddigi ismereteit, felteheti az aktuális kérdéseit négyszemközt is a korábban már meghatározott témával kapcsolatban.

*Egy napos interaktív előadás, tesztekkel, tipológiával (10 órától-16 óráig) 

Minden esetben cél a vezetők munkájának elősegítése.

Figyelem, ez több, mint egy egyszerű tréning! Személyiség gazdagodásáról, önbizalom és jóllétérzés növekedéséről úgy beszélünk, hogy megérti a résztvevő, hogyan  kamatoztathatja a programban elhangzottakat a számára legkedvezőbb módon. Ezzel a befizetett összeg többszörösét kapja meg. Ez tehát egy olyan kiadás,  amely egyben egy jó befektetés is!

A számlán a következő TEÁOR szám szerepel: „Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás” 

A programot, díjazását  egyéni igények, szükségletek felmérése után alakítjuk ki.

 

Helyszín: Szeged, Budapest

Szívesen meglátogatjuk az Ön városát is. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

A lenti űrlap használatával kérdéseket tehet fel, vagy megrendelhet: tanácsadást, előadást, egyéni vagy csoportos konzultációt.

http://szabadegyetem.com/kapcsolat

Mi miatt fontos a vezető és munkatársai kommunikációjának fejlesztése?

Továbbiak itt:

http://szabadegyetem.com/content/kommunikacio-fejlesztes-vezeto-hatekonysaganak-novelese

 

Fotó forrás: itt