Piac&Profit újságban interjú Dobó Mariannal, címe:

 

Segítség belső kincseink kiaknázásához – PP cikk – Piac&Profit

Riporter: Dobó Mariann a Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Személyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. alapítója, ügyvezető igazgatója. Külkereskedő és pszichológus képzettsége van. Elég különös ez a kapcsolódás. Mi motiválta, hogy megalapítsa cégét? Mi volt a küldetése ezzel?

Dobó Mariann: Tulajdonképpen a viselkedési közgazdaságtan is a gazdaságban tevékenykedők pszichológiai tényezőit vizsgálja. E két szakterület ebből a szempontból már jól össze tud kapcsolódni, még személyiségfejlesztésként is. Az a gazdasági terület, ahol életem első szakaszában külkereskedőként dolgoztam, hiteles referenciát adott számomra. Akkoriban férjemmel együtt építettük családi vállalkozásunkat, a Diktátor a Divatban Kft-t. City Line üzletlánc néven négy nagy és két kisebb kereskedelmi egységet irányítottunk a nagykereskedésünk mellett. Tehát van némi rálátásom az üzleti életre. Későbbiekben pedig pszichológus mentorként megélt tapasztalataim során felismerhettem magam és mások viselkedésének mozgatórugóit, okait. Engem mindig motivált, hogy segítsek az embereknek önbizalmuk fejlesztésében, „belső kincseik”, tehetségük stabilitásában. Foglalkoztam „kiscsillagokkal”, tehetségekkel is az Rtalent megbízásából, a Csillag születik tv műsor alkalmával. Ez idő alatt elég gyorsan felfigyeltem még arra is, milyen sokan vannak, akik megjelenésükben teljesen mást tükröznek, mint akik valójában.

Riporter: Hogyan érti ezt pontosan?

DM: Másokat utánoznak, másokra hallgatnak ahelyett, hogy saját személyiségtípusukhoz mérten öltözködnének, viselkednének, kommunikálnának, mutatnák meg eredetiségüket, tehetségüket. Arra a kérésre, hogy nyilvánítsuk ki azt, akik valójában vagyunk, nem olyan sokan tudnak ám jól reagálni! Lehet, hogy különös gondolat ez, pedig sajnos ez a helyzet. Én úgy gondolom, hogy minden embernek szüksége lenne arra az önismeretre, ami által ügyesen eldöntheti, mi illik jól a valós személyiségéhez. Ez bizony minden szintű kommunikációjára értendő. Ehhez viszont fontos lenne, ugye tudnia, ő valójában kicsoda. Az úgynevezett énmárka építése is tulajdonképpen erről szól. És bármennyire furcsán is hangzik ez a szó, énmárka, fontos része az életünknek. A személyes névjegyünket tükrözi. Megjelenésünket, életstílusunk tudatos kialakítását jelenti, amire igazából minden embernek szüksége lenne. Nemcsak a „kiscsillagoknak” vagy a cégtulajdonosoknak kellene ismernie, tudatosan építenie önmagát, arculatát, hanem mindenkinek! Ahogy Giorgio Armani a nagy divatdiktátor is tudja és mondja: „A márkám én vagyok!” Ez egy nagyszerű és nagyon kifejező szlogen! A Szabadegyetem.com tanácsadó Kft. küldetése is pontosan ez: segíteni az embereknek, hogy ki tudják fejezni önmagukat, egyediségüket. Motiváljuk őket arra, hogy alakítsák ki „személyes márkájukat” azáltal, hogy biztosan tudják, ők kicsodák, miben tehetségesek, és mindezt hogyan jelenítsék meg! A megjelenést – ami, mint tudjuk, lehet többszintű - én nagyon fontosnak tartom. Munkám egyik célja, hogy gyakorlati útmutatást adjak ezek eléréséhez. Exkluzív programjaink erről szólnak. Mindezek bemutatása különböző célcsoportoknak különböző eszközök segítségével történik.

Riporter: Kik ezeknek az exkluzív programoknak a célcsoportjai? Milyen módon fejeződik ki ez a szándék?

D.M: Az újdonsággal kezdem: Hamarosan piacra kerül a City Line Személyiség- stílusfejlesztő programcsomagunk Divat Stílus Önmegvalósítás címmel, amely egyértelműen az „énmárka” kialakítására összpontosít. Nőknek szól, akik egyedi életstílust akarnak. Itt Divat világán keresztül vezetjük be a résztvevőket a személyes belső világukba. Megmutatjuk nekik, hogyan alakítsák ki életstílusukat az egyediségük, személyiségtípusuk figyelembe vételével. Ez igazából az én területem! „Ez az én szívem csücske”! Hiszen össze tudom hangolni ebben a programban a tapasztalataimat: kozmetikusként kezdtem az életpályámat, Diktátor a divatban Kft. irányítása alatt a divat világába is betekintettem, pszichológus mentorként személyiségfejlesztéssel foglalkozom a mai napig is.

Riporter: Még kozmetikus is volt?

D.M: Igen, még ékszerbecsüs is. Ékszerbecsüs két éves képzést azért végeztem el, mert szükségünk volt a külkereskedői tevékenységhez, Olaszországból a cipőkön kívül ezüst ékszereket is importáltunk. Férjem is követett, ebben is, együtt tanultunk tovább sok szakterületen.

Meggyőződéseim közé tartozik, hogy az énmárka építésével párhuzamosan szükség van még az érzelmi- és a pénzügyi intelligencia fejlesztésére is. Ezekkel kapcsolatos ismeretekre mindenkinek nagy szüksége lenne.

Riporter: És honnan jött az ötlet, hogy önfejlesztő tréningkönyveket írjon és forgalmazzon?

D.M. Az ötlet onnan származik, hogy több életvezetési tanácsadó is megkérdezte: hol lehet olyan pszichológiai ismerethez hozzájutni, legfőképpen gyakorlati módszereket elsajátítani anélkül, hogy vizsgázni kellene vagy olyan tananyagot megtanulni, amelyek igazából számukra kevésbé fontosak? Érthető volt az a fajta igényük, hogy ők csak önfejlesztés céljára szeretnék bővíteni az ismereteiket. Tanácsadóként emberekkel foglalkoznak, fontos számukra a továbbtanulás, az emberismeret. Mivel a Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Személyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. küldetés nyilatkozatában erre vonatkozó ismeretterjesztés is szerepel, így egyértelművé vált ennek a célközönségnek is a figyelembe vétele. Azokat az önfejlesztő tréningkönyveket, amelyeket életvezetési tanácsadó szakértői programkönyvek néven jelentetünk meg, a Szabadegyetem Magánkönyvkiadó itt terjeszti. Ezek az önfejlesztő tréningkönyvek segítséget nyújtanak a tanácsadóknak pénzügyi- és érzelmi kompetenciájuk fejlesztésében, de még az énmárkájuk, cégmárkájuk építésében is.

Riporter: Úgy látom, e fejlődő cég, számos kreatív ötlettel lepi még meg az önmagát fejleszteni kívánó célközönségeit.

D.M: Biztos vagyok benne, hogy így lesz!

http://www.piacesprofit.hu/…/segitseg-belso-kincseink-kiak…/

 

 Helló, ki vagy? Önfelfedező szinglik klubja program alkotójaként/klubvezetőjeként  

Rádió 88 interjú:

 

 

http://www.radio88.hu/szingliknek-indul-onismereti-klub-a-somogyi-konyvtarban-2/

http://szegedma.hu/hir/szeged/2017/01/kiskozossegek-a-somogyiban.html

https://iszeged.hu/program/onfelfedezo-szinglik-klubja-d90cf049-0e57-4eb7-b98e-295e27d7825b

Európa Rádió riport:

 

https://soundcloud.com/mariann-dob/europa-radio_riport-dobo-mariannal-a-szinglikrol

https://soundcloud.com/mariann-dob/dobo-mariann_riport_szingliklub_radio88

 

PR újságcikk a BorsOnline Magazinban: Dobó Mariann, az Áttörés könyv írója, több művésznek is segített már. ..

“Dobó Mariann a Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Személyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. cégtulajdonosa, szakmai vezetője „Eredeti arculattervezés” nevű egyedi programjával számos embernek erősítette meg az önbizalmát, képességében való hitét. Köztük több művésznek: énekesnek, színésznek is. Ezen tanácsadói tapasztalatait összefoglalva írta meg két könyvét, melynek egyike: Áttörés – Tegyük rendbe az életünket!” http://www.borsonline.hu/pr-cikkek/attores-tegyuk-rendbe-az-eletunket-x/104499

 

Tanácsadás – Mentoráltak

 

Aradi Tibor – színész, humorista ajánlója

 

Aradi Tibor - színész - ajánló.doc kép

Nem változtam meg, csak végre önmagam vagyok. Gyönyörű utat jártam be, és nagyon fontos volt, hogy végig fogtuk egymás kezét. Ő volt az, aki sokszor segített nekem.   

Ádokné Dobó Mariannt nevezhetjük mentornak, életvezetési tanácsadónak, vagy éppen energetikusnak. Én egyszerűen mesternek hívtam. Ő volt, akinek hittem, és akinek mertem elmondani mindent, még olyan dolgokat is, amiket magamnak sem mertem volna bevallani. Ám a környezet és Mariann jótékony kisugárzása mindent megváltoztatott. Olyan erőt kaptam tőle, ami segített önmagam és a gátlásaim legyőzésében. 

Nem szeretnék most egy olcsó reklámhoz hasonlóan, olyanokat leírni, hogy ELŐTTE és UTÁNA! Egyáltalán nem lehet és nem szabad ahhoz hasonlókat kimondani, hogy „márpedig te két hét múlva már nem fogod hagyni, hogy mások megalázzanak” vagy „3 nap alatt legyőzöd a tériszonyodat”.  

Ez a „műfaj”, amit Mariann tud nem arról szól, hogy bizonygassuk, mi minden lesz legyőzve záros határidőn belül. Ha belevágsz, egy olyan úton indulsz el, amit garantálok, hogy imádni fogsz. Végre érzed, hogy igazán teszel valamit, és ami a legfontosabb, magadért. Ez a legjövedelmezőbb és legvirágzóbb vállalkozás a világon. Tenni magadért. Még leírni is jó érzés, nemhogy megélni. 

 

Az út hosszú, de pont az a jó benne, hogy nem ér véget olyan hamar, mint minden más az életben, ami jó. Olyan ember segítségével vághatsz bele ebbe a csodálatos vállalkozásba, aki úgy tart eléd majd tükröt, hogy közben egyszer sem kell majd szégyenkezned a látványtól. 

A tehetségfejlesztő konzultációk során élvezheted e környezet varázslatos ízét, és azt a hihetetlenül jó érzést, ami a beszélgetések utáni hazaúton a szívedre települ. Nem kell a kezedet a képernyőre tenni! Nem kell hinned semmiben! Csak abban, hogy te egyenlő vagy mindenkivel, és ha ezt még nem hiszed el, hamarosan megérzed, hogy így van. Utána pedig már csak élvezned kell a gyümölcsét annak, amiért megdolgoztál. 

Hosszú utat tettem meg. Nemcsak én, más is látja mennyit változtam. Sokkal jobb érzés úgy élnem, hogy nem tartom reménytelennek az életet, még akkor sem, ha éppen dübörög a gazdasági válság. Ha részt veszel ezen a csodálatos utazáson, már nem fog számítani a korábbi értékrend. Boldog leszel, méghozzá nem is akármennyire!  

 

 

Béli Titanilla – táncművész, színész – Ajánló

 

beli_titanilla_tancmuvesz_szabadegyetem.com Egyszer egy idősebb ember azt mondta, hogy ha az ember nehéz időszakon megy keresztül, és érzelmileg a “padlón” érzi magát, nagyon fontos, hogy legyen a környezetében egy “segítő kéz”.

Nekem ilyen volt Mariann.

Igyekeztem ugyan pozitívan gondolkodni, és megoldani a problémáimat, de valahogy nem ment. Mariann foglalkozásain feltártuk a szorongásaimnak a mélyen elbúvó okait. Nyugtató érzés volt, hogy semmi más dolgom nincs mint, elengedni, rábízni magam, és hagyni hogy felszínre kerüljön minden információ, ami a szorongásaim, problémáim forrása lehet. 

Magam sem hittem, hogy tanácsai mennyire hatékonyak. A foglalkozások során mindig kellemesen éreztem magam, mert még, amikor fájdalmas élményekkel kellett is szembenéznem, akkor is tudtam, hogy az út innentől kezdve felfelé vezet.

Mariann által kapott élmények, tanácsai a mai napig segítségemre vannak, hogy sikeresebben kezeljem a magam, és a külvilág által kialakuló nehézségeket.

Köszönöm Neki, és ajánlom mindenkinek, akinek szüksége van egy “segítő kézre” az Ő jóindulatú személyiségét.

 

 

Szemán Béla – színész, rendező ajánlója

 

 “Mariann évek óta jól ismeri az életemet, és az életemben eddig jelentkező kisebb – nagyobb kríziseket is.szeman_bela_szinesz_rendezo_ajanloja

Mindig bátran fordultam felé a problémáimmal, mert tudtam, hogy nem csak meghallgat megértő barátként, de okos és bölcs könnyen megérthető tanácsaival, példáival, útmutatásaival segít megoldani az adott életfeladatomat. 

Sosem mondta, hogy ezt vagy azt, így vagy úgy lehet megoldani, és akkor ‘dejó’ lesz nekem. Pedig az első ilyen alkalommal azt hittem, az lenne a legjobb, ha megmondaná, mit tegyek, és kész, mert azt láttam célravezetőnek, mint ahogyan nagyon sokan leginkább ezt szeretnénk akkor, ha problémával találjuk szemben magunkat.

De ő ennél bölcsebb. Az Ő beszélgetései leginkább arra tanítottak meg, hogyan ismerhetem meg magamat, az életemet és a saját utamat. Hogy a problémákban ne a problémát lássam, hanem egy új lehetőséget, kihívást, tanulást, ami nélkül nem lehetnék az, aki vagyok.

Sokkal közelebb hozott magamhoz.

Ma már, ha gondjaim adódnak, szinte elég arra gondolnom, hogy most mit is mondana Mariann, és a gond már nem is látszik olyan nagynak, vagy egyszerűen nem gondnak, hanem lépcsőfoknak látom őket. Abban a hosszú lépcsősorban az egyiknek, amely elvezet magamhoz, hogy meg tudjam élni azt a gyönyörűséget, hogy ember lehetek itt a Földön, és megismerhetem a világot, és rácsodálkozhatom nap, mint nap milyen nagy szerencse is mindez.

Ebben nélkülözhetetlenül sok érdeme van Mariannak, amit nagyon köszönök neki. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy megismerhesse általa ezt az érzést.

 

Juliszky Szabolcs – latin táncos – versenyző Erdélyből

 

Juliszky_ Szabolcs_latin_tancos

 

 

 

“Hiányoznak a beszélgetéseink!”

                                                  Szabolcs

 

 

 

 

 

   

 

 

Varga Viktor – énekes, zeneszerző

A Csillag születik tehetségkutató verseny (2012) felfedezettje

 

 varga_viktor_enekes_zeneszerző„Hamar rájöttem, az életben nem számíthatok senkire magamon kívül… persze a család ugyebár mindig ott lesz és segít a bajban, viszont az életünket a céljainkat az utunkat egyedül kell kitalálni, és véghez vinni. Mindig lesznek akik jönnek velünk, rájuk olykor támaszkodhatunk, de ők elfáradnak, mert nekik is van saját harcuk.

Amikor Mariannhoz jártam, nem volt igazán senkim. Őt az élet szele sodorta elém. Hogy őszinte legyek, azért hogy lesöpörje rólam a port, hogy megtisztítson, mint a Napot, ami a katarzis után lezuhant, homályba veszett, úgy hogy közben mindenki szeme előtt izzott. Leporolt, rávezetett arra, hogyan ragyoghatnék újra, úgy olyan fénnyel, hogy az emberek szívében újra kinyílhassanak a virágok!

Köszönöm Mariann!”

 

Dmitrij Szabanyin – sportember- profi boxoló

“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megismerhettem Dobó Mariann-t! Magas fokú szaktudásának és széleskörű emberismereteinek köszönhetően segített elsajátítani rengeteg hasznos módszert, illetve praktikát, amelyek érzelmeink, gondolataink felismerésére, illetve kezelésére szolgálnak. Sikerült számos nyitott és lezáratlan kérdésre választ kapnom illetve megismernem saját magam személyiségét, ami rengeteget segített, mind a sportban, mind a magán életemben! Ez a tudás manapság elengedhetetlen!”

 

Külkereskedelmi, kereskedelmi tapasztalataim

 

dictator_in_fashion_adokne_mariann_dobo_tibor_sallai

Fashion, Cipőpiac & Sport Magazin  Tippek*Tények*Trendek 

Céglátogatóban:

Dictator in Fashion

diktator_a_ divatban_ujsag_cikk_mariann_dobo
 

City Line üzlethálózat tulajdonosaként

Pólus, Westend, Mammut, Deák tér

 

a-csapat-city_line_mariann_dobomariann_dobo_city_line_uzlethalozatmariann_dobo_city-line_westendcity

 

 

city-line_westend_mariann_dobo

 

Családom

Fiam – Ádok Zoltán

 

zol_adok  

Fiamnak, Ádok Zolinak sem volt egyszerű a média iránti kettős érzelmeivel megküzdenie. Én ezt úgy láttam kívülről, mint – lehet, hogy elfogult – anya, hogy sokan szeretik a fiamat a támadás ellenére is. Nyilván azt is észrevettem, hogy Zoli egyszerre szereti is a médiai szerepléseket, és közben taszítja is az egész. Az tény, hogy könnyű az embereknek ítélkeznie. Wolf Gábor a Marketing Commando egyik tananyagában beszél éppen testvére, Wolf Kati pályafutásának kezdeti, igen nehéz szakaszáról. A művészeknek vagy a művészetek iránt érdeklődőknek, tehetségeknek a rosszindulatú, kevésbé intelligens emberekkel is számolniuk kell.

Lehet ebből kimenekülni is, ám lehet ebben megerősödni is, folytatva a vágyott cél, a siker elérését. 

Az tény, hogy a kitartó munkának vannak fejlődési szakaszai. Észre sem veszi az ember, hogy fárasztó, ha szereti csinálni azt, hiszen szíve vágya, hogy egyre tehetségesebbé váljon, csiszoltabbá, mint egy gyönyörű gyémánt.

A fiamon látom, hogy mennyit fejlődött. Táncosként profi volt, és elhatározta, hogy énekelni és színészkedni fog. Nagyon nagyra becsülöm őt, és látom, kitartó gyakorlásával egyre nagyobb sikereket képes elérni. Bevallom őszintén, amikor a Madách színházban megnéztem őt, olyan többszínű karaktereket alakított, és fantasztikusan táncolt is még mellette, hogy teljesen lenyűgözött. Olyan jól mondta a prózai szöveget, hogy a saját gyerekemet alig ismertem meg. Tudom, honnan indult, és hol tart most, és hiszem, hogy még sokkal többet is ki tud hozni magából.

 

 

Unokám – Janik Leventejanik_levente

Büszke nagymamaként állíthatom, hogy Levi nagyon tehetséges. Most éli meg azt a fajta kreativitását, amely során dalokat, dalszövegeket is ír. Örömmel látom, hogy az elhatározása is stabil ahhoz, hogy fejlessze tudását a gitározás terén. Személyiségéből adódóan kiváló kapcsolatteremtő képességgel bír. A legjobb hangszert választotta ösztönösen ehhez, hiszen mindig szívesen csoportosulnak köré a barátai, ismerősei, hogy együtt töltsenek vidám pillanatokat, és énekeljenek vele.

 

 

Férjem – Ádok János

 

Ádok JánosAjánlás

“Mariann rendkívüli egyéniség. Az embereknek, de bármilyen élőlény iránti tisztelete, a segítőkészsége egyszerűen követendő példa bárki számára. Tapasztalata, tudása, emberismerete, szeretete mindenki számára előnyös, akivel kapcsolatba kerül. Tréningjein, konzultációin a résztvevők feloldódnak, szeretnek a társaságában lenni, mert nagyon jól érzik magukat vele.

Értékrendszere bárki számára követendő. Magas fokú erkölcsi normái a párkapcsolatában is megmutatkozik.
Teljes szívemből tudom ajánlani mindenkinek programjait.

Már nagyon sok embernek és köztük számos híres sztárnak is segített életvezetési problémájuk megoldásában.”