Úgy gondolom, hogy a szabadegyetem még mindig népszerű az emberek körében. A részvevők saját maguk gazdagodása érdekében akarnak ismereteket gyűjteni, hogy azokat hasznosítani tudják továbbfejlődésük érdekében. A Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Szemlyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. alapításával célom elsősorban az ismeretterjesztés volt, amely legfőképpen az egyén motivációjára,  legbelső értékeinek, erőforrásainak megtalálására, önbizalma növelésére irányul.

Manapság egyre jobban megfigyelhető - a humanisztikus gondolkodás eredményeként -, hogy az igényes, érzelmileg intelligens ember értékesebb lett számunkra. Hogy mi igazolja ezt a tényt? Hányan vannak már azok, akik egyetértenek ezzel a trenddel? Szerencsére valóban egyre több ember kíváncsi arra, hogyan kerülhet összhangba önmagával, belső értékeit milyen módon tudja kifejezésre juttatni - minden szintű kommunikációjában. Érdekli őket énképük, énmárkájuk fejlesztése, ezzel együtt stílusos megjelenésük tudatos kialakítása - amely többről szól, mint hogy "milyen ruhát vegyek fel egy üzleti találkozóra vagy egy randira" - bár a személyiségtípusukhoz illő, jó megjelenésük is nagymértékben hozzátartozik a személyes márkájuk kialakításhoz.

 

Kulcsfontosságú az a felismerés, hogy az ember értékei, igényessége megnyilvánul minden szintű megjelenésében: a viselkedési stílusa, kommunikációs stílusa, személyiségtípusához illő egyedi öltözködése mind-mind ad egy képet, összhatást róla. 

A vezetők példamutatásra való ösztönzésénél az előzőek mindenképpen fókuszba kerülnek, mint ahogyan - érzelmi intelligenciájuk fejlesztése részeként - a szocializációjukból eredő érték- és szabályrendszerüknek felismertetése, megértetése is. A kép, az énkép, az énmárka, amit mutatunk önmagunkról, akkor életszerű és hiteles, ha látszik a fejlődés.  Hozzátartozik a fejlődéshez az érzelmi- és pénzügyi intelligenciánk növelése mellett a tehetségünk, személyiségünk, szakmai tudásunk fejlesztése is. Nagyon fontos cél még az is, hogy olyan területen dolgozzunk, ahol valóban megéljük azt, hogy hivatásként tekintünk a szakmánkraAz intelligens ember azt is elismeri, hogy az a leghatékonyabb  személyes "márka", amely az egyén valós értékeire, személyiségére épül, tükrözve kreativitását, képességeit, szakmaiságát, gondolkodás módját. Mindezek kifejeződnek a  már említett stílusos megjelenésében is. 

 

A fentiek nemcsak vezetőkre, cégtulajdonosokra, művészekre, alkotókra érvényesek. Mivel akkor hiteles az arculat, ha látszik, hogy tulajdonosa eredeti legbelső világának tartalmát jeleníti meg, ezért a szakmai tudása fejlesztése mellett - a személyiségtípusát figyelembe véve - megjelenésének minőségére, tudatos énmárka építésére összpontosít. Erről szól az Eredeti arculattervezés programja is. Hasznos, ha tudjuk, minden választás - akármilyen minőségű is - irányt ad a stratégiánknak, a stílusunk megjelenési formájának - minden téren. A célpiacunk, környezetünk számára megbízhatónak kell, hogy látszunk, amit a legnagyobb hajtóerőnek mondanak a marketing szakemberek, a márkánk terjedése érdekében. Szabadegyetem.com tanácsadó cégem programjai segítik Önt abban, hogy egyre hitelesebben fejezhesse ki önmagát, megelevenítve tudását, amivel eredendően rendelkezik.

 

Tanácsadói fejlesztő és szervező tevékenység:

Világossá vált számomra, hogy egyre többen vannak azok is, akik szeretnének olyan életet élni, ahol nincs szükség a játszmákra (megjátszásra), ahol nyíltan és biztonságosan felvállalhatják önmagukat. Örömmel látom, hogy növekszik azoknak a tábora is, akik szívesen élnének feszültségmentesebb, tartalmasabb minőségi életet. Szívesen teremtenek, tartanak fenn értékálló környezetet. Én őket szeretném megszólítani.

Sok éve folytatok már kutatást abban a témakörben, hogy: "Mi akadályozzSzabadegyetema meg az embert a teljes gazdagsága elérésében?" Külkereskedelmi és a pszichológiai tanulmányaim, vállalkozói és tanácsadói tapasztalataim során megfigyelhettem a különböző világokat, szemléleteket. Sokat segített ez nekem a többdimenziós látásmódom kialakításában. A változatos életélményeim során már sok mindent átéltem, megtapasztaltam. Célom, hogy mindezen tapasztalatok által letisztult gondolatok és életérzések folyamán kialakított tudásom megosszam másokkal is a programjaimon, írásaimon keresztül.

Jó látni, hogy egyre többen felismerik, megértik: személyiségük értékességének növelése, ezzel együtt fejlesztése nagyon fontos feladatuk. Ők már tudatosan tervezik az életprogramjukat, új életstílusukat, hiszen valóban meg akarják élni a szabadságukat, minőségi életüket. Így ennek eredményeképpen egyértelmű számukra az a cél is, hogy felfedezzék, stabilizálják saját magukban és a másik emberben a tehetséget, egyediséget, értékeiket.

Fontossá vált számukra még az is, hogy folyamatosan fejlesszék érzelmi- és pénzügyi intelligenciájukat, kommunikációs stílusukat, és hogy fenntartsák alkotó lelkesedésüket, életkedvüket,  jóllétérzésüket. 

 

E cégfilozófiai megállapítás után most térjünk át a pontos célkitűzéseimre.

Tartós cél, amit a Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Személyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. követ, és amiben segíti a részvevőket:

  • Egyediség és egyéniség kiteljesítése – én(ön)tudatosság;
  • Eredeti arculat kialakítása – valós, hiteles önkifejezés;
  • Biztonságérzet, határozottság – belső alapok megszilárdítása;
  • Siker- és hatékonyságnövelés – énkép, énmárka kiépítése, pályaválasztás/karrier tanácsadás, vállalkozásfejlesztés;
  • Az emberi viselkedés megértése – kommunikáció;
  • Kreatív életerő, intuíció – énerő, motiváltság fejlesztése;
  • Stíluskommunikáció az öltözködésben.

 

Célom az optimista életszemlélet megerősítése mellett még az is, hogy biztassam az embereket arra, ismerjék meg minél jobban önmagukat, és hogy felhívjam a figyelmet az önállóság, öngondoskodás, igényes megjelenés hasznosságára is.

 

Dobó Mariann

Üzleti pszichológus mentor
Tulajdonos, ügyvezető igazgató

 

http://www.szabadegyetem.com/kapcsolat

Olvassa el a Piac&Profit újságcikket! Kattintson a linkre! 

Interjú Dobó Mariannal: https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/segitseg-belso-kincseink-kiaknazasahoz/