Ki a jó vezető?


Vezetői készségek és kompetenciák fejlesztése
Egyre inkább az érzelmi kompetenciák válnak a kiválóság feltételévé, minden foglalkozásnál és minden életterületen. A sikerhez vezető rátermettség bár az intellektuális energiával kezdődik, emellett célravezető tudomásul vennünk még azt is, hogy az embereknek az érzelmi intelligenciájukra is szükségük van ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a tehetségükből. Ha valaki nem képes kihozni önmagából a maximumot, annak többnyire az érzelmi tudatosság hiánya az oka.

Kommunikáció fejlesztés - A vezető hatékonyságának növelése

A vezetőnek igen fontos a közlésrendszer szakértőjévé válniuk. A vezetőnek célja, hogy a célszemély megértse a kommunikációt, és végre is hajtsa a kért dolgot. Észrevegye, hogy a kommunikáció (akár a sajátja, vagy másé) összeillik-e, megegyezik-e, összhangban van-e az elhangzott beszéddel. ..

Folytatáshoz kattintson a képre!

Az énkép fejlesztés részeként  nagyon fontos a pénzügyi intelligenciánk növelése - az érzelmi intelligencia fejlesztése mellett.

A pénzügyi intelligencia fejlesztése a mentális intelligencia része 

Mindenkinek hasznos, ha tudatosítja, hogyan viszonyul a pénzhez, vagyongyarapításhoz, és milyen érzelmei társulnak mindehhez?

„Mivel minden rólunk kommunikál, ezért legfőképpen az a cél, hogy a kinézetünk, a környezetünkben lévő dolgainkkal együtt, legyen mindig összhangban az egyediségünkkel, a valós értékeinkkel, képességeinkkel! Annak a céljából motiváljon ez bennünket, hogy sokkal nagyobb mértékben figyeljünk arra, hogyan fejezzük ki önmagunkat, és milyen módon tervezzük az ideális képet az énmárkánkról, cégmárkánkról!”