Mi miatt biztatok mindenkit a stílusos megjelenésre?

Szingli cégvezetőknek személyiség- és stílusfejlesztés

 

 

Az önismeret fontosságát, most másfajta módon szeretném tudatosítani az emberekben. Én szeretem a divatot, dolgoztam a divatszakmában: külkereskedőként Olaszországból importáltunk cipőket, kiegészítőket, ezüst ékszereket. Sőt a szépségiparban is tevékenykedtem, mint kozmetikus életem korábbi szakaszában. Azt is fontos még tudni rólam, hogy én sohasem követem vakon a divatot, bár figyelemmel kísérem az irányzatokat. Stílusos megjelenésre biztatok mindenkit, ami azt jelenti, hogy motiválom a résztvevőt, hogy egyéniségének, személyiségtípusának megfelelően öltözködjön! Ennek tudatos kialakításához pedig önismeretre van szüksége. Számomra az üzleti pszichológia, a  City Line személyiség- és stílusfejlesztés alapprogramjai az eredeti arculattervezésről, én(ön)márka-építésről, stíluskommunikációról szól.

Hogy hogyan kapcsolódik össze az üzleti pszichológia az eredeti arculattervezéssel?

A vezetőknek, legfőképpen a cégvezetőknek, érdemes felismerniük, hogy a szakmai tudásuk mellett a személyiségük, énmárkájuk fejlesztésével is fontos foglalkozniuk, ha lépést akarnak tartani a mai trenddel. Amit  programajánlatként kínálok, az önismeret egy különleges formája. Azokról a fajta vezetői kommunikáció módokról van szó, azokról a biztatásokról, hogy tudatosan alakítsuk, fejlesszük személyiségünket, stílusunkat, ezzel együtt énmárkánkat.

Lehet, hogy lesznek olyanok is, akik azt mondják: engem nem érdekel a divat. Az eredeti arculattervezés többről szól, mint csak az öltözködésről, divatról.

Egy különleges személyiségfejlesztésről van szó, ami ugyan a külső megjelenést is érinti, de legfőképp a legbelső sajátosságaink tudatos megjelenítésére hívja fel a figyelmet. Ehhez viszont önmegfigyelésre van szükség.

Amint ezt minden fórumon hangoztatom, én nagyon szeretném népszerűsíteni az önismeretet. Önismeret nélkül olyan dolgokban vehetünk részt, vagy olyan szerepeket - ha az öltözködésre "vetítjük ezt ki", akkor olyan ruhákat - vehetünk fel, amik nem valók hozzánk, nem a mi eredeti stílusunkat tükrözik. Mi miatt fontos tehát a stílusos megjelenés? Ahogy a Valódi haszon, valódi nőknek könyvemben is írom: higgyük el, "mivel minden rólunk kommunikál, ezért legfőképpen az a cél, hogy a kinézetünk – a környezetünkben lévő dolgainkkal együtt – legyen mindig összhangban az egyediségünkkel, a valós értékeinkkel!" Ez számomra a fő vezérvonal. Énmárkámat, személyiségemet én is folyamatosan fejlesztem, finomítom. Hiszen az élet örök tanulás.

Dobó Mariann

Üzleti pszichológus tanácsadó

 

Fotó forrás: itt