Te miben vagy tehetséges, és Ön?

 

 

Minden ember rendelkezik valamilyen képességgel, csak fel kell fedeznie. A tehetség, az adottság egy hozott képesség, és természetes annak, aki birtokolja. Éppen ezért, mert annyira természetes ez számára, az is előfordulhat, hogy nincs is tudatában a tehetsége létezésének. Abban az esetben, ha a felismerés szerencsésen megtörtént, ekkor a szinten tartás lesz már egy fontos feladatunk. Mivel: 

„Van egy téveszme, hogy a lángelmét nem lehet elnyomni, az utat tör magának. Csodát tör utat! Nincs könnyebb dolog, mint egy lángelmét elnyomni, mert az nagyon érzékeny. Azt úgy lehet fújni és taposni, mintha ott sem lett volna.”

                                                                                                                                                                                                                                                               Szent-Györgyi Albert

Valóban igaz az, hogy sokszor kevés a rátermettség. Mindannyian ismerhetünk olyan embereket, akik megcsillantak, majd eltűntek a tömegben. Valószínű mással volt gond, a tehetségük még mindig teljesen rendben van. A tehetség, a talentum egy csodálatos dolog, bár egyben kelthet némi feszültséget is – akár gyermek, akár felnőtt életében. Ám csak akkor, ha a belső erőforrások, belső értékek, a helyes megküzdési stratégiák, igényes kommunikációs stílusuk nincsenek kellőképpen tudatosítva, stabilizálva. A tehetséggondozás abban segít, hogy a tehetsége miatt felmerülő feszültséget, különbözőséget könnyebben fel tudja dolgozni a személy, és kiemelkedő képességét kreatívan, saját javára tudja fordítani, magabiztosságot szerezve ezzel önmagadnak. A tudatos énmárka építése ebben az esetben is hasznos. Segítséggel a tehetséges fiatalok és felnőttek könnyebben veszik az eléjük gördülő akadályokat, mivel kiegyensúlyozottabbá válnak.

A tehetségeknek, tehát minden embernek szüksége van időszakonként egy kis segítségre, mentorálásra. Te is, Ön is képes felfedezni a tehetségét! Ha képességeit kellőképpen tudatosítja önmagában, ezzel már el is kezdődik az önbizalma, magabiztosság- érzése megszilárdítása. Abban is biztos lehet mindenki, hogy:

                                                                                                                                                                                                                             „A tehetségére biztosan számíthat!”

                                                                                                                                                                                                                                                                       Dobó Mariann

 

Konzultációs lehetőségek:

Ajánlott létszám:
» Egyéni konzultáció 
» Kis csoport (3-5 fő)
» Klasszikus csoport (10-12 fő)
» Korlátlan létszám

Egyéni konzultáció díja: 20 000 Ft/óra + Áfa - 25400 Ft. - 5 óra kifizetése esetén most bónusz egy tréningkönyv. http://szabadegyetem.com/magankonyvkiado

 

http://www.szabadegyetem.com/onindito-palyavalasztasikarrier-tanacsadas

A lenti űrlap használatával kérdéseket tehet fel, vagy jelentkezhet az egyéni konzultációra vagy egy napos egyéni foglalkozásra

http://szabadegyetem.com/kapcsolat

 

Fotó forrás: itt és itt