Mi az, ami lényegében hiányzik nekünk – a boldogságunkhoz?

30 November 2016 |

Hogyan találunk rá a boldogságra? 

Számos embert foglalkoztat a boldogság kérdése. Ahhoz, hogy valóban tisztában legyünk önmagunkkal és szükségleteinkkel, érdemes minél hamarabb elkezdenünk a megfigyeléseinket! Kezdjük el ezt most!

Fókuszáljunk a kívánságainkra, igényeinkre! Az őszinteség most sokat segíthet! Legyünk tehát őszinték önmagunkhoz! Mire vágyunk leginkább? Lehet, hogy ehhez időre és nyugodt légkörre van szükségünk. Keressünk egy olyan helyet, ahol nyugodt körülmények között tudjuk elkezdeni az önfelfedezést!

Figyeljünk az érzéseinkre: milyen üzeneteket közvetítenek nekünk? Ezek mögött az érzések mögött milyen szükségletek húzódhatnak meg vajon? Írjuk össze bátran, hogyan érezzük magunkat a magánéleti és munkahelyi kapcsolatainkban!

Legyen mindez rendszerezve: kerüljön a baloldalra az, ahol most tartunk az életünkben a fent említett életterületeken! Majd írjuk le jobb oldalra hogy: mi az, amit ezekkel kapcsolatban másképpen szeretnénk a jövőben? Miire vágyunk valójában? Mik a szükségleteink? Milyen legyen a párunk, a környezetben lévők, a munkahelyünk, vagy éppen mi milyenek szeretnénk lenni, akár kinézetre is? Írjuk le azt is, milyen emberekkel szeretnénk körülvenni magunkat? Vagyis fogalmazzuk meg, mi a cél: a jelen helyzetből hova akarunk eljuni? Összegezzük mindezeket a jobb oldalon, hogy ahhoz képest, amilyen helyzetben élünk, mi az, amire valójában vágyunk! Mi tenne bennünket boldoggá?

Fontos a tartalma a jókívánságainknak: közöttük van-e az, hogy: legyen olyan életterülete, munkája, ahol individuumként megmutatkozhat, ahol kifejeződhet, hogy Ön kicsoda? Mivel itt a kompetenciáját, tehetségét művelheti, elismerésben részesül minden szempontból. Van-e olyan vágya, amely fundamentális, az élet értelmét meghatározó, küldetésszerű? Találja meg azt a fajta életfeladatot, küldetést, amely által Ön valóban boldog tud lenni! Ezáltal az élet értelme beteljesül. Legyen valami tevékenysége, feladata, amihez érzelmi kötődése társul! Hiszen lojalitás (elköteleződés) nélkül kevésbé tudjuk megvalósítani azt, amit szeretnénk. Ez bármely apróbb feladat elvégzésétől a nagyobb volumenű célkitűzésig terjedően igaz.

A lényeg tehát, hogy tudatosabban legyünk hatással a jövőnkre! Merjük felvállalni bátran, mi az, ami boldoggá tenne bennünket! A valós jóllétérzetünket növelhetjük ezzel.

Áttörés, Tegyük boldoggá az életünket! című könyv szerzője

http://www.attoreskonyv.com/

 

 

Fotó forrás: itt